9 κοινά υδραυλικά λάθη και πως να τα αποφύγετε

9 κοινά υδραυλικά λάθη και πως να τα αποφύγετε

Βρύσες που στάζουν, μια τουαλέτα που δεν λειτουργεί ή ακόμη και ένας σωλήνας που έχει διαρροή είναι μερικά από τα πιο απλά προβλήματα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού σας που μπορείτε να τα χειριστείτε ως ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής. Αποφεύγουμε σχεδόν όλοι μας να επικοινωνήσουμε με έναν επαγγελματία υδραυλικό Πειραιάς και η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος μας.

Δυστυχώς, η απόπειρα αυτών των απλών επιδιορθώσεων μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πιο δαπανηρά λάθη. Λάθη όπου ο ενοικιαστής ή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν συνειδητοποιεί ότι προκαλεί αλλά συμβαίνουν.

Εδώ σας παρουσιάζουμε 9 από τα πιο κοινά υδραυλικά λάθη που κάνετε στο σπίτι σας και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

1. Πετάμε αντικείμενα στην τουαλέτα που δεν πρέπει

Είναι συνήθως αρκετά λογικό για τους περισσότερους να γνωρίζουνε ότι δεν πρέπει να πετάνε διάφορα πράγματα στην τουαλέτα (όπως παιχνίδια, μωρομάντηλα ή άλλα περίεργα αντικείμενα, όπως γυναικεία προϊόντα), και αυτό είναι το πιο κοινό υδραυλικό πρόβλημα που συναντάμε σε σπίτια που υπάρχουν παιδιά και έφηβοι.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι τύποι αντικειμένων μπορεί αρχικά να απομακρύνονται ορατά από την τουαλέτα δίχως να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα, αλλά στη συνέχεια κολλάνε σε κάποιο σημείο κατά μήκος της αποχέτευσης. Όταν συμβαίνει αυτό, όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει ένα φράξιμο, αλλά εάν κολλήσει εντελώς, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί ολόκληρη η τουαλέτα για να φτάσει ο επαγγελματίας υδραυλικός σε εκείνο το σημείο.

2. Χρησιμοποιώντας πολύ συχνά αποφρακτικά καθαριστικά

Αν και τα εμπορικά αποφρακτικά καθαριστικά είναι ιδανικά για να απαλλαγείτε από τα σημεία φραγμού και τα συσσωρευμένα υπολείμματα σαπουνιών, η χρήση πάρα πολλών προϊόντων αυτού του είδους μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Το πρόβλημα είναι ότι τα εμπορικά αποφρακτικά καθαριστικά γενικά περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες για να βοηθήσουν στη διάλυση ενός μπλοκαρίσματος και εάν τα χρησιμοποιήσετε υπερβολικά συχνά, μπορούν να αρχίσουν να διαβρώνουν τα τοιχώματα του υδραυλικού σας συστήματος εσωτερικά. Αυτοί οι τύποι καθαριστικών όχι μόνο μπορούν να καταστρέψουν μεταλλικούς σωλήνες, αλλά ακόμα και πλαστικούς σωλήνες (PVC).

Η καλύτερη λύση για αυτού του είδους τις βλάβες είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε τη δημιουργία του προβλήματος παρακολουθώντας  και προσέχοντας ό, τι αφήνετε να πέσει μέσα στη τουαλέτα σας. Εάν όμως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, δοκιμάστε πρώτα τις φυσικές λύσεις όπως τη χρήση ξιδιού, ζεστού νερού και μαγειρικής σόδας για να χαλαρώσετε το φράξιμο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα έμβολο για να απελευθερώσετε την αποχέτευση.

3. Δεν γνωρίζετε πως να τοποθετήσετε μια βρύση

Είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσετε κάποιο υδραυλικό είδος όπως τη βρύση του νιπτήρα σας. Η επανασύνδεση της βρύσης όμως είναι συχνά το δύσκολο κομμάτι αν δεν προσέχετε ή δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσει. Μόλις αποσυναρμολογηθεί μια βρύση, πολλά από αυτά τα μικρά κομμάτια που αποτελείτε, αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους. Εάν δεν έχετε δώσει προσοχή, τότε το να προσπαθήσετε να τα ξανασυνδέσετε μεταξύ τους μπορεί να γίνει πραγματικά μια πρόκληση.

Εάν θέλετε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, σας προτείνουμε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες της βρύσης καθώς την αποσυναρμολογείτε, και θα δείτε πώς όλα τα κομμάτια ταιριάζουν ξανά. Όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρόνο, αλλά θα σας εξοικονομήσει τα χρήματα που ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε αν χρειαστεί να μας καλέσετε για να επισκευάσουμε ή να αντικαταστήσουμε τη βρύση .

4. Δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία πριν ξεκινήσετε την εργασία

Εάν δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για την υδραυλική εργασία που θέλετε να ολοκληρώσετε, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με επιπλοκές που επιδεινώνουν όχι μόνο το υδραυλικό σας σύστημα αλλά και το ίδιο το σπίτι σας.

Για παράδειγμα, η χρήση ενός ίσιου κατσαβιδιού αντί ενός κατσαβιδιού σταυρός μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην κεφαλή της βίδας που προσπαθείτε να αφαιρέσετε από μια βρύση. Για να μην το συμβεί αυτό, ερευνήστε πάντα τι είδους εργαλεία πρέπει να έχετε πριν ξεκινήσετε το υδραυλικό σας έργο και βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά.

5. Σπάσιμο των συνδέσεων

Όταν πρόκειται για σωλήνες και εξαρτήματα, μπορεί να πιστεύετε ότι όσο ποιο σφιχτό τόσο το καλύτερο, αλλά αυτό συχνά δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση. Σφίξτε έναν γαλβανισμένο σωλήνα ή σύνδεσμο και ενδέχεται να σπάσετε το εξάρτημα. Παραβλέψτε το μπουλόνι της τουαλέτας στο πάτωμα και θα μπορούσατε ακόμη και να σπάσετε την πορσελάνη και να καταστρέψετε την τουαλέτα.

Το πραγματικά άσχημο που μπορεί να σας συμβεί είναι ότι η ρωγμή που έχετε δημιουργήσει να μην γίνει καν αντιληπτή αμέσως. Θα μπορούσε να είναι εβδομάδες αργότερα, όταν το εξάρτημα σπάσει τελείως και μέχρι τότε θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε μια διαρροή που θα προκαλεί μεγάλες πλημμύρες. Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο σφιχτό είναι το πολύ σφιχτό, αλλά όταν αισθάνεστε τη σύνδεση ασφαλής και χωρίς κίνηση, είναι συνήθως καλύτερο να μην προσπαθήσετε να την σφίξετε περισσότερο.

6. Προσπαθώντας να αναγκάσετε μια κολλημένη βαλβίδα να περιστραφεί

Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από το να προσπαθείτε να σφίξετε μια σύνδεση είναι να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσει πάρα πολύ δύναμη για να αναγκάσετε μια κολλημένη βαλβίδα να περιστραφεί. Οι βαλβίδες απενεργοποίησης του νεροχύτη και της τουαλέτας συχνά κολλάνε στην ανοιχτή θέση όταν δεν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν δεν μπορείτε να γυρίσετε τη βαλβίδα με το χέρι σας, μην δοκιμάστε με κάποιον άλλον τρόπο, όπως με μια πένσα. Αυτό όχι μόνο μπορεί να σπάσει το εργαλείο, αλλά ακόμα και το στέλεχος της βαλβίδας.

Το τέχνασμα για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ρυθμιζόμενο κλειδί που σας επιτρέπει να χαλαρώσετε λίγο το παξιμάδι του στελέχους, ώστε να ξεκολλήσει και μπορείτε να γυρίσετε τη βαλβίδα. Μόλις ολοκληρώσετε το έργο των υδραυλικών εγκαταστάσεων, σφίξτε ξανά το παξιμάδι του στελέχους και ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα διακοπής δεν έχει παρουσιάσει διαρροή.

7. Δεν απενεργοποιείτε την κεντρική παροχή νερού

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών είτε ξεχνούν να κλείσουν την κεντρική παροχή του νερού είτε πιστεύουν ότι αν δουλέψουν πολύ γρήγορα, μπορούν να αφήσουν το νερό ανοιχτό και απλά να αλλάξουν μια παλιά μπαταρία με μια καινούργια. Το πρόβλημα με αυτό το σχέδιο δράσης είναι ότι σπάνια πηγαίνει όπως έχετε προγραμματίσει και στη συνέχεια έχετε όλη τη πίεσης του νερού να πλημμυρίζει το δωμάτιο και πιθανώς ακόμη και σε όλο το σπίτι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει πάντα να απενεργοποιείτε το νερό από την κύρια παροχή νερού πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο υδραυλικών εγκαταστάσεων ή τουλάχιστον να απενεργοποιήσετε τη βαλβίδα διακοπής κοντά στο εξάρτημα στο οποίο σκοπεύετε να εργαστείτε.

8. Ανακαινίσεις χωρίς γνώσεις και άδεια

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα να αναλάβουν τα δικά τους μικρά έργα ανακαίνισης. Εάν το πράξουν χωρίς να γνωρίζουν τους τοπικούς κωδικούς κτιρίων και νόμων, ενδέχεται να βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις  όταν αποφασίσουν να πουλήσουν το σπίτι τους. Πριν ξεκινήσετε κάθε τύπο ανακαίνισης στο σπίτι σας, φροντίστε να αναζητήσετε τους σωστούς επαγγελματίες που θα σας καθοδηγήσουν και θα σας συμβουλέψουν ώστε να κάνετε το χώρο σας λειτουργικό και ασφαλή

9. Δεν γνωρίζετε τα όρια των ικανοτήτων σας

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πότε ένα υδραυλικό έργο υπερβαίνει το επίπεδο δεξιοτήτων σας. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν πρέπει να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε ένα έργο μόνοι σας είναι να επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υδραυλικό.

Ξεκινήστε κάνοντας ερωτήσεις όπως, “τι χρειάζομαι για την ολοκλήρωση αυτού του έργου” και “πώς θα το χειριστείτε αυτό;” Μόλις καταλάβετε τι εμπλέκεται, μπορείτε να καθορίσετε εάν έχετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να κάνετε τη δουλειά ή εάν θα ήταν καλύτερα να το αφήσετε στους επαγγελματίες υδραυλικούς.

Shares
Call Now Button